top of page

La Tourbière-Historiek

 

La Tourbière is een oude vierkante boerderij gelegen in de dorpsstraat van Samrée, deelgemeente van La Roche en Ardenne, op 200m van de kerk. Samrée wordt ook het balkon van La Roche genoemd omdat het aan de rand van de bossen en het hoogveen op een hoogte van 550 meter ligt, en zo als het ware boven de stad en de Ourthe uitkijkt.

Het huis is opgebouwd in de typische streeksteen van Samrée, die ook binnen op vele muren te bewonderen is. Het is een alleenstaand huis. Voor de tweede wereldoorlog was er rechts een aanpalend huis aangebouwd maar dit werd door een bom vernield tijdens het Ardennenoffensief in 1945. Enkel een stuk vooruitspringende muur rechts van de voordeur is overgebleven.

In 2005 werd het huis volledig vernieuwd en ingericht als gîte. In 2022 volgde een renovatie van het interieur. De naam La Tourbière of de turfput verwijst naar het hoogveen waar bewoners van het dorp vroeger turf gingen steken om als brandstof te gebruiken. Samrée is een rustig dorp vanwaar u volop kunt genieten van de natuur. Vlakbij het vakantiehuis vertrekken wandelen en MTB routes, de langlaufpiste ligt op 300 meter. De gekende ambachtelijke chocolatier Cyril Chocolat ligt aan de overkant van de straat.

bottom of page